WÊDKOWANIE W KUUSAMO Polarny raj dla wêdkarzy
|
|
|
Terminy:Lato 2010
Zakwaterowanie:Domki - Ollila
Dojazd:w³asny
|
|
|
Cena od: 40 EUR
|
I. Wêdkowanie na jeziorach Kuusamojärvi i Muojärvi
Wyjazd z Ollila
Kapitanowie zabior± swoich go¶ci i wyp³yn± z nimi na jeziora (max. 4 osoby w ³ódce)
Dziêki naszemu pozwoleniu, na jezioro mo¿e wyp³yn±æ jednocze¶nie 8 ³ódek.
£odzie s± nowoczesne i odpowiednio wyposa¿one do tego celu.
£owienie na dwóch du¿ych, po³±czonych jeziorach.
Najczêstsze ³owy:
- Muojärvi: ³oso¶;
- Kuusamojärvi: szczupak, okoñ, bia³oryb
Czas trwania programu: ok. 4 godzin
- cena zawiera wszystko z powy¿szego programu oraz licencjê
- min. 2 osoby
Dodatkowe informacje:
Po wyprawie posi³ek w Restauracji Juomuskota (ceny zgodnie z menu restauracji).
Zdobycz z³owion± podczas wyprawy mo¿na na bie¿±co przygotowaæ i zasmakowaæ prosto z jeziora.
II. Wêdkarstwo, ³owienie na przynêtê. Jeziora Kuusamojärvi i Muojärvi
Wyjazd z Ollila
Kapitanowie zabior± swoich go¶ci i wyp³yn± z nimi na jeziora (max. 4 osoby w ³ódce)
Dziêki naszemu pozwoleniu, na jezioro mo¿e wyp³yn±æ jednocze¶nie 8 ³ódek.
£odzie s± nowoczesne i odpowiednio wyposa¿one do tego celu.
£owienie na dwóch du¿ych, po³±czonych jeziorach.
Najczêstsze ³owy:
- Muojärvi: ³oso¶;
- Kuusamojärvi: szczupak, okoñ,bia³oryb, lipieñ arktyczny
Czas trwania programu: ok. 4 godziny
- cena zawiera wszystko z powy¿szego programu oraz licencjê
- min. 2 osoby
Dodatkowe informacje:
Po wyprawie posi³ek w Restauracji Juomuskota (ceny zgodnie z menu restauracji).
Zdobycz z³owion± podczas wyprawy mo¿na na bie¿±co przygotowaæ i zasmakowaæ prosto z jeziora.
III. Na ³owieckiej tratwie, rybactwo…
Wyjazd z Ollila
Uczestnikom przewodniczyæ bêd± profesjonalni rybacy
£owienie na siatki opuszczone w jeziorze Muojärvi. Nastêpnie odwiedzimy Wyspê Korkeasaari, gdzie zrobimy sobie przerwê na gor±ce napoje i przek±skê!
Podczas wyprawy, w wiosce Sossonniemi, dowiemy siê wiêcej o ³owiectwie, gdzie mieszkañcy ¿yj± g³ównie z tego, a wioska ma nawet w³asny port!
Najczêstsze ³owy: bia³oryb, sielawa, szczupak, okoñ, ³oso¶
Czas trwania: ok. 4 godziny
- min. 4, max. 12 osób / na tratwê
Dodatkowe informacje:
Po wyprawie posi³ek w Restauracji Juomuskota (ceny zgodnie z menu restauracji).
Zdobycz z³owion± podczas wyprawy mo¿na na bie¿±co przygotowaæ i zasmakowaæ prosto z jeziora.
IV. Na ³owieckiej tratwie, wêdkarstwo…
Wyjazd z Ollila
Jeziora Välijärvi i Kylmäjärvi
Przed wyruszeniem poszukiwanie przynêty w ogrodzie.
Najczêstsze ³owy: szczupak, okoñ, bia³oryb, p³otka
Na ¿yczenie klienta, z³apana ryba mo¿e byæ przygotowana od razu.
Po wyprawie udamy siê do Restauracji Juomuskota, gdzie bêdzie podawany sok jagodowy, kawa, chleb swojski, wêdzony bia³oryb z sa³atk±
Czas trwania programu: ok. 3 godzin
- min. 4, max. 12 osób / na tratwê
V. £owienie w³okiem
Wyjazd z Ollila
Uczestnicy na pok³adzie bior± czynny udzia³ w pracy rybaków lub mog± byæ biernymi obserwatorami, je¶li kto¶ wyrazi tak± wolê.
Czas trwania programu: 3-4 godziny + posi³ek
- min 3, max 12 osób na pok³adzie
Dodatkowe informacje:
Je¶li grupa wyra¿a chêci, mo¿na wynaj±æ grajka na pok³ad: 230 € / grupa, na czas ca³ego pobytu na pok³adzie.
Ceny posi³ków w Restauracji Juomuskota zgodne z menu restauracji.
Dodatkowo do programów:
1. Przek±ska – prowiant:
Kawa lub herbata w termosie, kanapka z marynowanym bia³orybem i wêdzonym miêsem renifera.
Cena: 12 € / osoba
Piwo, jab³ecznik, itp. S± dostêpne za op³at±.
2. Sauna nad brzegiem jeziora:
Tradycyjna sauna na terenie Ollila. Ogrzewanie drewnem, woda do mycia pochodzi z jeziora. Dobra pla¿a, miejsce na ognisko przy brzegu jeziora.
Cena: 250 € / grupa – w cenie przygotowana, nagrzana sauna
Dodatkowo: rêcznik: 4 € / osoba
Za op³at±, mo¿liwo¶æ zamawiania drinków do sauny.
3. Wynajem dodatkowego wyposa¿enia:
£ód¼ wios³owa: 30 € / dzieñ (kamizelki ratunkowe w cenie)
Silnik do ³odzi wios³owej: 30 € / dzieñ
Wabiki do wêdki ci±gnionej, wyposa¿enie: 10 € / dzieñ
Lunch lub obiadokolacja:
W ceny wliczona jest woda, sok jagodowy, chleb, mas³o.
1. Wêdkarski przysmak (bufet) - 32,50 € / osoba
S³ynny bufet w¶ród wêdkarzy. Stó³ jest zastawiony ró¿nymi, lokalnymi przysmakami na podstawie ryby. Jako pierwsze danie – zupa, placek jagodowy na deser.
2. Moujärvi bufet - 24 € / osoba
Mniejsz i delikatniejsza wersja Wêdkarskiego przysmaku, jak wy¿ej, zupa i deser.
3. Wêdzona Sielawa - 21,50 € / osoba
Sielawa jest podawana z pureé ziemniaczanym. Kawa, herbata i ciasto z owocami na deser.
4. Lunch / obiadokolacja - 18,50 € / osoba
Do wyboru: miêso renifera, miêso z ³osia, zupa ³ososiowa lub z sielawy.
Kawa, herbata i ciasto owocowe na deser.
|
|
|
|
|
|
|